Mina bilder

tisdag 14 februari 2012

Det händer inte ofta...

...att jag är ute och reser med SJ och jag har därmed varit skonad från allt svärande och klagande på dessa eviga förseningar, inställda tåg och stillastående tåg. Detta fick jag dock erfara i fredags när jag skulle åka till Peo över helgen...
Vi hade bestämt att jag skulle ta tåget 17.03 vilket innebar att jag skulle vara framme 18.05 i Klippan MEN så ville inte ödet!

På grund av snön var jag lat nog att beställa en taxi ner till stationen 16.45. På väg till station fick chaffisen stanna vid minuten om han ville ha betalt för resan. Bakom mej står en kille och pratar i telefon och svamlar om att det är strömavbrott i Kristianstad och i Hässleholm...hmmm...

Påtalade för chaffisen att det förmodligen inte gick några tåg men han trodde inte det skulle vara några problem eftersom det inte stod något på skyltarna på perrongen. Bara att hålla tummisarna då'rå...masade mej upp på perrongen och fixade min biljett när högtalarna ropade ut att tåget norrut var försenat 15 minuter. Pust...INTE mitt tåg!! Glädjen varade inte länge...2 minuter senare ropade de ut att det var elfel i Hässleholm och de kunde inte ge någon prognos...

Suck, pust och stön...för att inte tala om...JÄVLIGT kallt!! Efter 10 minuter kom x2000-tåget som brukar susa förbi innan "ordinarie" tåg anländer och stannade vid perrongen. Detta innebar att mitt tåg inte skulle kunna komma någonstans så jag gick och satte mig i väntsalen istället.

För varje utrop som kom i högtalarna flyttades tiden fram 10 minuter och 17.40 fick vi besked på att det skulle sättas in bussar till Hässleholm och Höör samt att ett tåg skulle gå från spår 2, 17.45. Jag satsade på tåget!!


När jag väl kommit på tåget fick jag veta att Pågatågen inte verkade drabbas av strömavbrottet utan gick som vanligt! Men tro inte att de väntade in några andra tåg. Precis innan dörrarna öppnas på tåget så ser jag Pågatåget rulla iväg! SVORDOM!!!

Eftersom det pågår banarbete mellan Hässleholm och Helsingborg är vartannat tåg inställt så vi hänvisades till extrainsatt buss. Problemet var att det fanns 7 extrainsatta bussar till olika destinationer och säkert 300 pers som yrade runt och försökte hitta rätt buss. Hade det varit svårt att skriva en skyltjävel över vart respektive buss gick?? Jag slog mej fram i folkvimlet och irritationen låg på maxnivå! Hade kunnat klippa till vem som helst i högen av folk som bara stod ivägen, precis som om de väntade på att någon skulle bära dem på rätt buss!

Efter 20 minuters rännande lyckades jag hitta bussen mot Helsingborg. Bokstavligen kastade mig ner i sätet med mina väskor och pustade ut...äntligen fick jag värma upp mina isbitar till fötter!! Jag messade Peo och talade om att jag äntligen var på väg!!

Dörrarna stängdes och bussen rullade iväg. Efter 5 minuter kläcker föraren ur sig att bussen går direkt till Helsingborg och att inga stopp görs under vägen. Plockar på nytt upp telefonen och kollar tågtidtabellen för tåg mellan Hgb och Klippan... Messar Peo igen och påtalar att bussen stannar i Hgb och att tåget från Hgb anländer 20.50 i Klippan. Han ringer upp mej och ber mig ringa när vi passerat Klippan så kör han ner för att hämta mig där för att slippa mer strul! Ängel!

Jag förstååår nu varför alla gnäller och klagar över alla dessa tågförseningar och inställda tåg! Tydligen stod x2000-tåget kvar i Osby i över 4 timmar... :/

Peo?? Mmmm...på grund av mitt slöa bloggande så har jag självfallet inte berättat att jag träffade en kille på nyårsfesten i Helsingborg. Vi har dejtat ett par helger och han är en helt underbar snubbe!! Ett gäng år äldre än mej men vad spelar det för roll när kärleken slår till?!? ;)

Värken gillar inte kylan... Jag känner mig instängd och mer beroende av andra för att klara av vardagen :( HATAR detta! Bara att kunna handla hem mat är ett dilemma... Sen ska vi inte ens tala om snöskottning... *blä* Jag VILL men det går inte för kroppen skriker av värk!!

Det är nu 3 månader sedan jag slutade med morfinet och flertalet gånger har jag varit på väg att ge upp för att värken tar överhand! Jag har dock kunnat hålla fingrarna borta och är gruvligt stolt över mig själv som kunnat sluta med morfinet, i ren jävla ilska gentemot min läkare!

Alla Hjärtans dag har passerat och detta kommersiella jippo bojkottar jag till fullo! Det enda den dagen betyder för mig är en massa tankar till farmor som dog den dagen 1974. Jag önskar jag hade fått lära känna henne eftersom alla pratar om hur underbar människa hon var! <3


Igår var jag och hälsade på en kompis! Vi var ute vid havet och fotograferade och åt sedan god mat och tjötade skit! Jag var hemma ganska sent och har ännu inte spanat in bilderna men ska göra det så fort jag varit iväg och handlat!

Idag har äntligen biljetterna till Madonnas konsert i Köpenhamn köpts!! Det kommer att bli ytterligare ett minne för livet!!


Solen skiner och jag ska pallra mej ut med soporna och sedan börja städa av lite! Ikväll kommer Peo och det vankas fredagsmys!!

Ta hand om er och njut av solens strålar!!
Puss & kram

Sibirien

2 kommentarer:

  1. Hej Gumms!
    Vad det gläjder mej att läsa att du träffat en kille! Vissa har det bra (nädå inte alllls avis;))) Åldern är bara en siffra. Tycker det Madonnas toyboy Brahim sagt/twittrat om deras förhållande var så sant å väldigt förståndigt förklarat! Kommer inte ihåg det utantill men går säkert att googla:)
    Vad duktig du varit å ÄR med morfinet - förstår dock inte vrf å vad din läkare sagt om det - själv skulle jag inte klara mej en dag utan mitt!! Men hellre lever jag fem år kortare å jan arbeta 25% och har LIVSKVALITÉT, för jag vet vad för liv jag (InTe) har utan.
    Miss & LoVe YoU<3
    Pöss

    SvaraRadera
  2. Ja du Hoffan..
    Dom där tågen är inte att leka med! Måste ändå få säga att i år har jag inte varit med om ett enda missöde (peppar, peppar.. håller i hudet)!!!
    Pendlat i 5 år och har svurit många mindre fina ramsor under åren!

    Kul att du träffat Peo...
    Är du värd!!!!

    Håller med Cissi ovanför mig...
    Åldern är bara en nuffra i statistiken. Vem orkar bry sig liksom...

    Havet...
    Längtar dit..
    Inte länge kvar nu tills jag ska bo i stugan med kisarna en hel vecka. Fan, vad jag längtar!!!

    Fan va gött att kolla på Madonna..
    Var inne och glodde efter biljetter, men fi fan va dyra dom va!
    Hon må va en världsartist man inte ser live dagligen, men denna blir himma!

    Kramen!!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.